خلسه و کاربرد های خلسه

ساخت وبلاگ

 

خلسه از لحاظ لغوی از کلمه ترانس گرفته شده است ترانس یک لغت فرانسوی به معنی اضطراب و ترس شدید است و همچنین بعضی معتقد هستند از کلمه ترانس فر که ریشه لاتین دارد به معنی مردن و هلاک شدن است گرفته شده است
عده ای هم به ریشه ترازینیشن در انگلیسی اصطلاح می کنند. به معنی انتقال و تحول و برزخ هست در ادبیات و عرفان خودمان خلسه را سرخوشی ولولی و سرمستی تعبیر کرده اند.
معنای متعارفی که برای خلسه آمده است برخی بیان می کنند خلسه بین خواب و بیداری است که چیزی بینابین خواب و بیداری ، به همین خاطر هم برخی از آن به عنوان حالتی از خواب نوعی خواب یا خواب گونگی نام برده اند و یا حتی خلسه را حالتی شبیه چرت زدن می دانند همانی که عموم افراد با آن آشنا هستند.
شبها وقتی انسان می خوابد آن حالت انتقالی که از بیداری به خواب دارد و صبح از خواب بیدار می شود آن در حالتی از خلسه یا حالتی شبیه خلسه هست خلسه را عده ای حالت دیگر تعبیر کرده اند که حرکات ارادی در آن متوقف می شود و حتی ممکن است برخی حواس پنجگانه نیز بلاک شود حالاتی مانند گیجی, منگی, کرخی و معاطی نیز تعابیر دیگری است که از خلسه بیان شده است. حالاتی شبیه چیزی که مدیوم ها در آن قرار می گیرند و در آن حالت قادر هستند یا علوم دیگر با موجودات دیگر ارتباط برقرار کنند هم تعریف دیگری است که از خلسه آمده است.
عده ای معتقد هستند که خلسه اختلال موقت در سیستم عصبی هست و همچنین اختلال در آگاهی تعبیر شده است بعضی نیز تغییرات موقت در سیستم عصبی را خلسه
می دانند به هر شکل بعضی خلسه را نوعی خاصی از آگاهی می دانند که آن را به نام «ابر آگاهی» یا آگاهی برتر نیز
می دانند و گروهی دیگر خلسه را پریشانی وسیع روحی
می دانند اینها تعاریف مختلفی است از خلسه آمده است بالطبع می شود گفت: که هیچ گونه از این تعاریف به تنهایی خلسه را به طور کامل و جامع معرفی نمی کند بلکه هریک از تعاریف از دید و زاویه خاصی به خلسه نگاه کرده است.
اگر بخواهیم فرض کنیم که همه این تعاریف مباحثی در واقع وارد هست هر چند که برخی از این تعاریف آن چیزی که مدنظر ما است,‌ نیست و نیز ممکن است اشتباه هم باشد به هر شکل ما در کل معتقد هستیم خلسه حالت خاصی است که انسان در این حالت با ابعاد ماورایی و والای وجود خودش ارتباط می گیرد.
پس خلسه را توجه به انسان از امور عادی و معنوی به امور برتر میدانیم. خلسه ای که مد نظر ماست همان خلسه ای است که حرکات ارادی در آن متوقف می شود ، حواس فیزیکی بلاک می شود ، حجم فیزیکی فراموش می شود و خودآگاه کنار می رود ناخودآگاه رد می شود و توجه انسان به سمت بعد ماورایی و بعد ملکوتی اش معطوف می شود.

 

فوائد و کاربردهای خلسه

خلسه از مباحث پایه و بیسیک در متافیزیک هست به لحاظ اینکه تمام کارهای متافیزیکی باید در خلسه صورت گیرد و اگر در خلسه انجام شود میزان موفقیت آن فوق العاده افزایش پیدا می کند بخصوص کارهای عملی و تکنیک های کاربردی در متافیزیک حتماً باید در حالت خلسه انجام شود مضاف بر این در حالت خلسه می شود ، تواناییهای انسان را چه توانائیهای جسمی, حسی و ذهنی را کاتالیزه و هدایت کرد آن سمت مثبتی که مدنظر ما هست همچنین در خلسه هماهنگی بین جسم و ذهن افزایش پیدا می کند به گونه ای که جسم و ذهن از این حالت دوگانگی به یک حالت وحدت می رسند و در هماهنگی کامل باهم قرار می گیرند افزایش تلقین پذیری یکی از فوائد دیگر خلسه هست. تا‌ آنجا که متوجه خواهید شد که تلقین چقدر در زندگی و کارها اثرگذار است.
در خلسه قدرت تلقین پذیری انسان بسیار افزایش پیدا می کند که از این حالت می شود حداکثر حسن استفاده را برای تغییر شخصی در جهت مثبت استفاده کرد. برخی اعتقاد دارند که خلسه خودش فی نفسه فوائدی دارد یعنی همین که انسان در خلسه فرو رود این فوائد نصیبش خواهد شد .
برخی متعتقدند که خلسه فی نفسه فایده ندارد بلکه آن کارهایی که در خلسه انجام می شود مثل همان تلقین هایی که صورت می گیرد موجب ایجاد همان فوائد و محاسن خواهد شد و برخی هم معتقد هستند که فوائد خلسه ترکبیی از هردو حالت هستند برخی معتقد هستند که خلسه انواع مختلفی دارد و عده ای هم اعتقاد دارند که خلسه,‌ خلسه هست و قابل تقسیم بندی نیست در هر شکل آنهایی که خلسه را تقسیم بندی می کنند با توجه به مسائل مختلف این تقسیم بندی را انجام می دهند .


دسته بندی :
برچسب‌ها: خلسه, خود آگاهی, متافیزیک, ذهنی عشق و عرفان...
ما را در سایت عشق و عرفان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : dinenovin بازدید : 235 تاريخ : جمعه 19 آبان 1396 ساعت: 1:36